Avand in vedere importanta memoriei RAM, aruncati o privire la detaliile celor doua produse, care pot fi gasite pe site-ul comerciantului.

Observati diferentele dintre ceea ce primiti. Doar asa veti putea determina ce laptop refurbished sa achizitionati.

===Ce ofera HP?

HP ofera RAM dubla si va ofera capacitatea de a va extinde memoria RAM dublu fata de ceea ce va permite Mac-ul. De asemenea, puteti vedea ca tipul de RAM pe care il primiti prin ambele computere este identic, DDR3 SDRAM.

Aceasta inseamna ca, atunci cand oamenii cumpara MacBook Pro, platesc inutil de doua ori mai mult, daca analizam doar din punct de vedere al RAM-ului. Pe acest site gasiti modele de laptop refurbished care chiar isi merita banii fiind optimizate din punct de veere al costurilor.

 Exista si alti factori care pot afecta performanta computerului dvs., dar, asa cum am spus, memoria este unul dintre cei mai importanti. Cred ca oamenii sunt foarte loiali produselor Apple pentru ca sunt populare, nu pentru ca sunt cele mai bune masini.

Sunt compatibile doar cu alte produse Apple, iar recent sistemul cloud al Apple a fost spart. Simt ca daca oamenii si-ar da seama ca platesc mult mai multi bani pentru Mac-uri care au o capacitate semnificativ mai mica, Apple ar avea o problema.

Data viitoare cand cumparati un computer va indemn sa luati in considerare acest lucru. Produsele Apple pot parea ca merita pretul, dar, in functie de nevoile personale, este posibil sa nu fie cea mai buna optiune. In cele mai multe cazuri, platiti doar pentru marca de nume care nu va ofera atat de mult cat puteti obtine de la alte PC-uri.

Alte aspecte ale memoriei pe care le puteti analiza inainte de a cumpara urmatorul computer sunt enumerate mai jos. Memoria volatila isi pierde datele atunci cand pierde o sursa de alimentare, in timp ce memoria nevolatila nu isi pierde continutul, dar fiecare computer le contine pe ambele. Iata mai multe tipuri de memorii:

• CMOS – CMOS este locatia de stocare pentru datele de configurare BIOS. CMOS necesita o baterie pentru a-si pastra informatiile. Fara baterie, CMOS isi pierde continutul. Astfel, in ciuda a ceea ce spun multe surse, este o memorie volatila.

• ROM – Memorie numai pentru citire. ROM-ul este folosit pentru a stoca BIOS-ul si alte programe si date care trebuie pastrate atunci cand computerul este deconectat. ROM-ul trebuie scris din fabrica.

• PROM – Memorie programabila numai pentru citire. PROM trebuie programat din fabrica si poate fi programat o singura data folosind un arzator PROM.

• EPROM – Memorie programabila doar pentru citire. Stergeti continutul unui cip EPROM expunand fereastra sa de sticla la lumina ultravioleta. Apoi puteti programa cipul folosind un arzator PROM.

• EEPROM – Memorie programabila doar pentru citire si stergere electronica. Puteti sterge si programa continutul unui cip EEPROM utilizand un arzator sau un circuit special din computer.

• Flash – Chip-uri care nu isi pierd memoria atunci cand este intrerupta alimentarea si pot fi scrise folosind burnere sau circuite din interiorul computerului. Memoria flash este scrisa bloc cu bloc.

Articol de dab-it.ro