Fiecare sufragerie are nevoie de un spatiu primitor si confortabil deoarece sufrageria este locul din casa in care petrecem cel mai mult timp cand ne relaxam impreuna cu familia.

Daca aveti in plan in noul an sa decorati sufrageria si va intrebati cu ce sa incepeti ca sa amenajati acest spatiu intr-un mod modern si confortabil pentru a crea o ambianta placuta, ati ajuns in locul potrivit.

Decorul sufrageriei nu va fi complet fara un covor. Dar pana a alege un covor anume ar trebui sa fii sigur ca cel ales este cel potrivit pentru spatiul tau.

Indiferent cat de frumos este covorul, daca nu are dimensiunea potrivita, pur si simplu nu va functiona. Un covor prea mic pentru sufragerie poate fi dezamagitor si poate face ca totul sa para dezordonat.

Alternativ, un covor prea mare ar putea coplesi mobilierul si poate face sufrageria sa para mai mica.

O regula generala de urmat este sa ne asiguram ca tot mobilierul este pe covor sau cel putin cele doua picioare din fata ale canapelei si ale scaunelor principale sunt pe covor. Acum haideti sa vedem ce tip de covor sunt la moda in acest moment.

Covoare traditionale

Originare din Persia si folosite in mod traditional ca saltea de rugaciune, un covor kilim este un tip de covor tesut plat. Aceasta versiune moderna de la Mango+Bloom este realizata manual pe un razboi traditional din lana si bumbac pur din India. Rezultatul, aceste covoare multicolore spectaculoase si durabile.

Perfecte pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi sufrageria, locul de luat masa sau holurile de la intrare, covoarele kilim sunt usor de aspirat si rezista de-a lungul timpului.

Covoare pufoase din lana

Veti fi intotdeauna bucurosi sa aveti o suprafata pufoasa pe care sa va plimbati si sa va asezati in sufragerie. Covoarele marocane sunt covoare tesute din lana ce provine de la oile crescute in Muntii Atlas din Maroc si realizate manual pentru a crea covoare cu gramada moale si uniforma.

Nuanta de fildes este, de asemenea, nesfarsit de versatila, imbinandu-se fara efort in orice tema de decor pentru sufragerie.

Covoare din materiale naturale

Covoarele din fibre naturale aduc o atmosfera organica oricarei incaperi in timp ce completeaza perfect multe stiluri de decor interior.

In special covoarele din iuta s-au dovedit a fi foarte populare nu doar in randul publicului larg, ci si printre profesionistii in design. Motivul? Sunt durabile, usor de intretinut, durabile si foarte eficiente din punct de vedere al costurilor.

Nuantele naturale, pamantii ale tesaturii din iuta o fac fundatia ideala pentru orice spatiu in toate cele patru anotimpuri. Materialul din iuta este cel mai bun decor multitasking datorita aspectului sau aerisit, fara efort sic.

Covoare din piei si blanuri

Iti plac texturile organice si materialele naturale? Veti aprecia atractivitatea reala a unui covor din piele de vaca. Perfecte pentru orice stil de decor si atemporale, pieile naturale pot fi un punct focal al sufrageriei daca sunt expuse corect.
Perfect in fata canapelei, un covor din piele de vaca nu ar trebui acoperit de o masuta de cafea mare pentru a putea fi pus in valoare.